Page content

Waarom je sekslust minder wordt door de pil

Hoe slecht is de pil voor je relatie

Waarom je sekslust minder wordt door de pil – Wanneer een vrouw binnen de relatie geen behoefte heeft aan een zwangerschap wordt als anticonceptie  middel snel naar de pil gegrepen. De pil is immers een redelijk betaalbaar en betrouwbaar anticonceptiemiddel, en er zijn redelijk weinig schadelijke bijwerkingen van bekend. In de bijsluiter van jouw anticonceptiepil staan echter wel een aantal zaken genoemd die jij als gebruikster niet kent. Zo heb je bijvoorbeeld geen zin in seks door pil gebruik. Jij denkt nu natuurlijk; ‘dus daarom heb ik geen zin in seks met mijn man’.

De pil bevat hormonen waardoor jouw baarmoeder geen slijmvlies opbouwt wat nodig is voor een zwangerschap. Dat komt doordat je minder oestrogeen aanmaakt dan van oorsprong de bedoeling is. Jouw oestrogeen is datgene wat jou tot een aantrekkelijke vrouw maakt; slik je de anticonceptie pil, dan heb je waarschijnlijk nooit zin in seks.

Bizar wat hormonen in je lichaam doen

De pil zorgt dus voor andere hormonen in jouw lichaam. Hierdoor heb je vanuit jezelf minder behoefte aan seks, en daarbij kan je klachten krijgen als gespannen borsten en vaginale droogte. Op die manier beschermt de pil wel heel overmatig tegen zwangerschap, terwijl dat niet jullie bedoeling is. Jullie willen de lusten – geen zwangerschap – maar niet de lasten zoals nooit zin in seks. Wanneer jij geen zin in seks door pil gebruik hebt kan je denken aan een lustopwekker voor vrouwen. Denk jij; ‘ik heb geen zin in seks met mijn man’, dan kan je viagra voor vrouwen slikken. In dit geval kan je denken aan Choco Stimula XL.

Choco Stimula XL bevat namelijk ook stoffen die jouw hormoonhuishouding aan het werk zetten. In dit geval gebeurt dat echter op een positieve manier; jij krijgt die sekslust die hoort bij je eerste verliefdheid weer terug. Hormonen slikken, het was nog nooit zo leuk.

  Laat een bericht achter!

  Comment Section

  0 reacties op “Waarom je sekslust minder wordt door de pil

  Plaats een reactie


  *


  Klik gerust eens door onze categorieën heen: